87.000 euro… Weggooien is zonde toch?

To blog or not to blog?
Dat was de vraag, en uiteindelijk was het antwoord op die vraag volmondig JA.

Waarom? Omdat er best wel wat onduidelijkheid is over HR en wat HR-professionals exact doen. Want wat mag je precies van ons verwachten? Wanneer kan het goed zijn om een HR-professional in de arm te nemen? Er zijn overigens genoeg blogs over mijn vak te vinden. Maar die zijn veelal interessant als je zelf professional bent. Het gaat dan over  termen als changemanagement, onboarding en outplacement. Maar van deze blogger mag je iets anders verwachten….Ik wil je laten weten wat mijn vak inhoudt, waarom het zo leuk is en wat ik precies meemaak zodat jij er uiteindelijk ook iets aan hebt.

Another day @myoffice
Om te weten wat je van HR-professionals of consultants mag verwachten zou je eigenlijk een dagje met me moeten meelopen. Maar goed, we hebben het allebei #drukdrukdruk en dus geef ik een digitaal inkijkje.

Om 09.00 uur zit ik aan tafel bij een opdrachtgever. Deze ondernemer wil met zijn personeel functioneringsgesprekken voeren en ik ondersteun hierin op alle vlakken.  Samen stellen we hiervoor de nodige papieren op en bespreken we de gesprekken die gaan komen.
Om 11.00 uur  vertrek ik naar een ondernemer die Aker Consultancy heeft benaderd om een eigen HR-afdeling op te zetten.  Ik doe een HR-scan (ik kijk wat er nodig is), analyseer wat bij het bedrijf past en wat er verbeterd zou kunnen worden.

Na de lunch opent mijn HR-servicesdesk haar lijnen.
Zie het als een telefonisch of digitaal spreekuur. Ik krijg een concrete vraag over bijvoorbeeld ziekteverzuim en geef antwoord op maat. Er zijn trouwens ook ondernemers die de servicedesk een dag(deel) per week naar hun bedrijf laten komen. Dan sjouw ik mijn desk tijdelijk naar het desbetreffende bedrijf en ga daar in gesprek met werknemers. Of ik breng advies uit over HR-vraagstukken.
Ondertussen beantwoord ik mailtjes die binnen zijn gekomen met vragen over de nieuwe cao in de transportsector.
Gedurende de dag post ik op de social media van een klant nieuwe acties voor zijn werving naar personeel en om 16.00 uur heb ik een afspraak met een werkgever die een arbeidscontract wil laten screenen.

Tot slot lees ik het laatste nieuws over loonkostenvoordelen voor werkgevers en dan gaat de laptop dicht. Voor even dan, want ’s avonds laat mail ik nog even naar Carolijn Schrijft. Samen maken we deze blogs. Je moet doen waar je goed in bent is mijn uitgangspunt en visie. Want waar anderen mijn advies vragen op het gebied van HR, vraag ik advies over schrijven.

Nog meer te verwachten?
Als HR-adviseur vind ik het belangrijk om op alle vlakken advies uit te brengen.
Ga je de blogs volgen, dan doe je eigenlijk automatisch mee aan de winactie van de maand! Je wint namelijk informatie, cijfers, feiten and many more…
Aangezien ik het deze keer vooral wilde hebben over verwachtingen, gaan daar ook mijn ‘cijfers en weetjes over.

Cijfers & Weetjes

44
Onderzoek wijst uit dat maar liefst 44% van de werkgevers niet op de hoogte is – of geen gebruik maakt- van de subsidies en sociale verzekeringspremies die er zijn. En dat is best logisch.
Werkgevers hebben vaak andere prioriteiten dan het bijhouden van allerlei subsidieregelingen die er zijn. Toch kan het als werkgever zeer interessant zijn om eens te kijken waar je recht op hebt en waar je iets kunt verdienen. Op tal van gebieden is geld vrijgemaakt en op dit moment laten werkgevers gemiddeld 87.000 euro liggen…

Weetje
Na Prinsjesdag verwacht je dat er  wetswijzigingen zijn. Helaas was het dit jaar niet meer dan een beleidsarme begroting.  De verwachting is dat er binnenkort een volledig plan gepresenteerd wordt. Uiteraard is er dan vaak nog enige tijd om te schakelen, maar het niet houden aan de vaak veranderende wetgeving (door onwetendheid) kan leiden tot onnodige boetes.
Drie keer raden wie daar wél alles vanaf weet en daarop kan inspelen….

Meet and greet
Vragen naar aanleiding van bovenstaande? Interesse in de servicedesk? Meer weten over de subsidies waar je als werkgever recht op hebt? Of gewoon nieuwsgierig naar projecten en het portfolio van Aker Consultancy?

Mail gerust en misschien spreken we elkaar snel. Informatie gegarandeerd en koffie included…

Groeten Anneke

2017-12-20T14:21:58+00:00