2020 Een jaar…….

Tja wat zet je op die puntjes. Voor in de boeken, om nooit meer te vergeten, een jaar waarin we weer meer samen gingen doen.
Ik weet het niet, het zal voor iedereen anders zijn.

Maar wat een jaar was dit zeg. Snel afsluiten en vergeten zou je denken. Helaas zal dat voor velen niet zo werken. Voor mij persoonlijk was het ook een heel heftig jaar. Niet alleen zakelijk maar vooral ook privé.

In bijzonder bedank ik mijn trouwe opdrachtgevers, die ondanks alles bleven investeren.

Heeft 2020 naast een hoop ellende ook nog wat gebracht?

Wat mij opviel is dat we vooral in het begin weer allemaal even gelijk waren. Niemand kon op vakantie, uiteten of alle pretparken af. Met je nieuwe dikke auto pronken, of shinen in je prachtige jurk op dat leuke feestje. Ook dat kon niet meer. Alles wat eerst vanzelfsprekend was, was er in een keer niet meer. Uiteindelijk hechten we toch stiekem heel veel waarde aan deze dingen. We gingen wel meer voor elkaar zorgen. Een jaar waarin iedereen creatiever werd. Geen grote cadeau’s maar persoonlijke boodschappen werden verstuurd. We waren flexibel en ons aanpassingsvermogen werd verbeterd. Scholen dicht, thuiswerken, jeetje wat hebben we dit eigenlijk ook allemaal goed opgepakt. De eerste keer dacht ik hoe gaan we dit doen. Nu gaan de scholen weer dicht en liggen de schema’s hier thuis al klaar. Een jaar waarin ik ook juf, politieagent en zelfs viroloog ben geworden naast dat ik al ondernemer, moeder, vrouw en gewoon Anneke was.

Proosten we op 2021?

Ik ga het voorzichtig doen. Ik verwacht o.a. op HR vlak nog een pittig jaar. Een jaar waarin de focus vooral zal liggen op het betrokken houden van onze thuiswerkers, mobiliteit, maar helaas toch ook onderwerpen als ontslag en verzuim orde van de dag zullen zijn. Ook 2021 zal nog voor een groot gedeelte een onzeker jaar zijn. Denk dan wel dat onzekere tijden juist vraagt om leiderschap en goede communicatie. Verstop je dus vooral niet in je joggingbroek achter je PC maar blijf ook zichtbaar en aandacht aan je mensen geven. Een goede rol voor zowel HR- als  marketingafdelingen. Juiste inzet van deze afdelingen zullen het komend jaar zeker het verschil gaan maken.

Lieve mensen tot volgend jaar allemaal.
Blijf goed voor elkaar zorgen.

Liefs Anneke

 

2020-12-31T10:47:27+00:00